Omgeving

Schijndel is een gezellige plaats in het hart van de Brabantse Meierij.

Kunst
De beeldenroute leidt u wandelend of fietsend langs meer dan 70 kunstwerken en ervaart u een samenspel tussen kunst en ruimte.
Natuur
Veel cultuurhistorische landschapselementen zijn bewaard gebleven. Wandelend en fietsend kunt u door het 150 hectare grote natuurgebied Wijboschbroek. De kijk- en wandeltuin ‘De Langstraterhof’ heeft een rijke schakering aan vaste en exotische planten tussen rots en waterpartijen.
Recreatie
Zwem- en recreatiecentrum ‘De Molen Hey’ beschikt over een recreatiebad, wedstrijdbad en instructiebad. Daarnaast heeft het centrum twee squasbanen, zonnebanken, waterglijbaan, bubbelbad en turksstoom- en kruidenbaden.

Recreatie_01

Wandelen

In Schijndel en direkte omgeving zijn diverse wandelroutes beschikbaar van 8 tot 22 km.

Boerenlandschap_01 Boerenlandschap_03

Fietsen
Met het nieuwe knooppunten netwerk kunt u fietsen zo lang als u wilt. De omgeving heeft vele verharde wegen van dorp naar dorp. Het populieren-landschap is heel bijzonder.
Van Boerenkamer naar Boerenkamer

Een speciale mogelijkheid om Brabant te verkennen kunt u fietsen van Schijndel naar Best – Mariahout – Elsendorp – Zundert en daar overnachten. U kunt de auto beheerd achterlaten.
Eten

Er zijn in Schijndel ruim voldoende restaurants om gebruik van te maken, in vele variaties.
De Brabantse Meierij
Een unieke streek met uitersten waar het goed toeven is. En dan hebben we het niet alleen over de grote atractieparken zoals de Efteling, de Beekse Bergen en het Autotron. Den Bosch alleen al is een bijzondere stad om te bezoeken. De hoofdstad van Noord-Brabant ligt op maar 8 km. van onze Boerenkamer met als middelpunt de Sint-Janskathedraal en ook een rondvaart op de Binnendieze is zeker de moeite waard. Ook een bezoek aan het Noordbrabantmuseum is beslist een aanrader.
free vectors